A veszély mindenhol ott ólálkodik

A veszély folyamatosan körül vesz minket. Rengeteg olyan helyzet alakulhat ki, ami bajjal járhat, kárt okozhat bennünk, ezért mindent megteszünk, hogy ezeket elkerüljük. Mindegy hol tartózkodunk, ki sem kell lépni a lakásból, hiszen ott is számtalan olyan lehetőség van, amit veszélyesnek nevezhetünk. Hosszabbítók, zárlatok, egy bekapcsolva felejtett vasaló, az otthoni dohányzás mind-mind kockázat, amikkel számolni kell.

Ezért, ha nem akarjuk leégetni a lakásunkat, kihúzzuk a vasalót, elnyomjuk a cigit és nem rakunk tábortüzet a konyhába, nyársalás céljából. Biztos vagyok benne, hogy ez az úgynevezett kockázatértékelés fejben mindig lezajlik, ezért is fordulunk vissza többször a lakásunkba induláskor, hogy többször leellenőrizzük, mindent rendben hagytunk-e, éppúgy, mint amikor bezárva az ajtót, többször rányitunk a kilincsre. Az utunk során is számtalan veszélytényezővel találkozhatunk, akárcsak a munkahelyünkön. Mivel a munkahely, főleg ha egy nagyobb, több részből álló vállalkozásban dolgozunk,sokkal több kockázattal jár, amit mi magunk már képtelenek vagyunk felmérni, így megelőzni a baleseteket. Ezért is kell egy kockázatértékelést készíttetnünk.

Ezt az étékelést csak és kizárólag munkavédelmi szakember készítheti el, ami nem csak, hogy kötelező, de ha ezt elmulasztjuk, súlyos bírsággal, akár szabadságvesztéssel is járhat. Ez az értékelés felmér minden olyan veszélyforrást, ami körülvesznek minket és a beosztottjainkat munkavégzés során, melynek köszönhetően a munkahelyi balesetek nagy százalékaelkerülhető. Ez véd minket is, ahogyan mindenkit, aki itt dolgozik. Készíttess te is kockázatértékelést az Active Safety csapatával, hogy ne kelljen attól félned, mikor lesz valakinek baja, hiszen ők mindent megtesznek értünk és a vállalkozásunk sikeréért.

Leave a Comment