Melyiket válasszuk?

Rengeteg ember, akinek egyedi termékre van szüksége, legyen szó póló, ing, törölköző vagy bármilyen más termék, rengeteg esetben a hímzés az ami legelőször eszükbe jut. Számos előnye van persze a hímzésnek is, de van egy jelenleg sokkal elterjedtebb és népszerűbb technika, ami nagyon tartósnak bizonyul és igen szép lenyomatokat lehet vele készíteni, nem beszélve arról, hogy költséghatékonyabb más technikáknál, ez pedig nem más, mint a szitanyomás. Ezzel a technikával akár olyan emblémát, logót is el tudnak helyezni, ami a hímzéssel nem igazán megoldható, mert nagyon apró részleteket tartalmazna, amelyek bár varrhatók, de nem lesznek annyira szépek a hímzés technikájával.

A szitanyomással azonban a textil termékek magas hőfokon is moshatók úgy, hogy abaszolut megtartják a mintákat, a formákat és a színvilágot is egyaránt. Nem beszélve arról, hogy nagyobb darabszám esetében már a megrendelőnek igazán fontos arra is gondolnia, hogy az egyedi termékek – legyenek azok például ajándékok vagy befutó pólók egy versenyen – mekkora költségvonzattal rendelkeznek. A szitanyomással ugyanis ez igen gazdaságos keretek közé szorítható a más technikákkal szemben, vagy azokhoz képest.

Azt sem tarthatjuk elrejtve, hogy ez a technika gyorsabb, így ha a megrendelő magas darabszámban, alacsony határidővel, igen színes formavilágban szeretne egyedi termékeket készíttetni, maximális szinten ezt a technikát tudjuk javasolni számára, hiszen minden kapcsolódó paraméter efelé mutat.

Számos esetben érkeznek be üzletünkbe is olyan kérések, melyek bár kivitelezhetők, mégis számtalan paraméter miatt – gyorsabb munkavégzés, olcsóbb kivitelezés, bátrabb és merészebb színhasználati lehetőség, formavilág részletezettsége – leginkább más technikát tudunk ajánlani, mint ami az eredeti elképzelésben szerepel. Az esetek legtöbbjében pedig ezek a javaslatok megértő fülekre is találnak a megrendelő személyében.

Leave a Comment