A fejlesztés legjobb módja

Az ember még a saját életét tekintve is nehezen hoz meg bizonyos döntéseket, hiszen a család, a gyerekek, a férje életére is hatással van az, amit ő cselekszik, vagy amit az életébe bevisz. Onnantól kezdve, hogy az ember családot alapít már nem csak magáért felel, és tulajdonképpen bárhogy is történik, önálló élete, olyan élete, ami csak rá vonatkozik nem lesz. Ez pontosan ugyanígy igaz akkor is, hogy ha az ember céget alapít, hiszen már egyetlen fő alkalmazott esetében sem csak a saját üzletéért és cégéért felel az ember, hanem annak az alkalmazottnak az anyagi biztonságáért, a megélhetéséért. Ez pedig nyilván csak fokozódik akkor, hogy ha egy nagyvállalattá növi ki magát az ember lányának vállalata.

Én egyszerre vagyok szerencsés ilyen szempontból, és bizony egyszerre vagyok átkozott is, hiszen nem voltam felkészülve egy ekkora cég irányítására, és bár kértem hozzá szakmai segítséget egy ügyvezető igazgató helyettes személyében, a felelősség és a teher akkor is az enyém és az én vállamat nyomja. Leginkább akkor éreztem ennek súlyát, amikor elkezdtük azt érezni, hogy a vállalati hangulat egyre rosszabb, és a hatékonyság is csökken. Tudtuk jól, hogy ha a jövőben sem tudjuk ezt megfékezni, akkor bizony nem csak a stagnálás, hanem a hanyatlás lesz úrrá a cégen, aminek akár végzetes követkeménye is lehet hosszú távon.

Egy vállalati tanácsadóhoz fordultunk, aki azt javasolta, hogy vegyük fel a kapcsolatot a Kogwheel csapatával és kezdjük meg a közös munkát a vállalati fejlesztés, a coaching és a tréning területén. Nem is csalódtunk. Közel három hónap alatt sikerült ennek a csapatnak egy teljesen új vállalati hangulattal és összetartással megáldott céget varázsolni a vállalkozásomból, amiért örökké hálás leszek nekik. Csak ajánlani tudom őket mindenki számára, hiszen biztos vagyok benne, hogy hosszú időn keresztül együtt fogunk még dolgozni.

Leave a Comment