A családi vállalkozás

A mi családunk már generációk óta egy azon mesterséget visz végig, hiszen a földművelésből élünk. A bátyám és én is ezt a vonalat visszük tovább. Valahogyan ez így alakult. Nagyon sokan azt gondolják, hogy a szüleink ránk erőltetik ezt az egészet, pedig ez egyáltalán nem igaz. Mi valahogyan ebbe nőttünk bele. Minket sosem érdekelt olyan formán a számítógép vagy az elektronikai világ, mint mondjuk egy-egy osztálytársunkat. Mi inkább kinn játszottunk a földeken, míg a szüleink dolgoztak, hiszen máshol nem is tudtak volna minket hagyni, később pedig amikor már mi is képesek voltunk rá szinte önszántunkból elkezdtünk segíteni nekik. Fizikailag és anyagilag is nagyon jó eredményeket hozott ez számunkra, így sosem kellett ezt számunkra erőltetni. Az is igaz, és teljes mértékben hozzá tartozik a történethez, hogy mi mindig a segítőkészséget és a közös munkát láttuk a szüleinken, ők így élnek mióta összekötötték az életüket, ezért ez nekünk is teljesen természetes volt.

Most pedig nagyjából már azt mondhatom, hogy négyen egyre sikeresebben tudjuk művelni ezt az egész szakmát. Nagyon jó látni a szüleim szemében a csillogást és a büszkeséget. Valamelyik nap épp arról kérdeztük őket, hogy mi lett volna, ha mi nem ezt a vonalat választjuk magunknak szakmaként. Ők csak mosolyogtak, és annyit mondtak, hogy biztosan nem a solis traktor érkezését várnák, mert ketten nem tudnának ekkora sikereket elérni, de az is biztos, hogy nem erőltetnék ránk, és hogy bármit is csinálnánk, ha ilyen szellemiségben és hozzáállással tennénk, akkor hihetetlen büszkék lennének ránk, mert az biztos, hogy olyan szakmát választottunk volna ehelyett akkor is, ami értéket teremt, és ezért mindig is büszkék lennének ránk.

Ez a családi vállalkozás tehát úgy sikeres, hogy szeretetből, önálló döntésünk alapján választottuk, és mindent megteszünk azért, hogy jól sikerüljön az az évi munka és termés, mert büszkeséggel és jó érzéssel tölt el minket, hogy valóban egészséges és jó minőségű termékeket tudunk a piacon kínálni az emberek számára. Azt gondolom, hogy e nélkül a hozzáállás és munkaszeretet nélkül nem lehetnénk mi sem sikeresek.

Leave a Comment